România, ţară de plecat

Te gâdilă gândul să pleci din România? Ţi s-a luat de corupţie, prostie, proşti şi, în general, români? Clar, emigrare scrie pe tine. Şi totuşi, nişte ciudate pânze invizibile te trag de mână ca să rămâi. Nu-ţi face griji, am antidotul perfect pentru asta. Numele lui? RDJN (Rahaturile Din Jurul Nostru). Producător? Cine altcineva decât fauna bipedă autohtonă? Aşadar, să curgă motivele şi să vină emigrările. Lume, ţine-te bine că venim!

Monday, May 30, 2005

Pustii ASL

A trecut ceva timp de cand calculatorul s-a instalat incet, incet, in fruntea activitatilor ce fac timpul liber sa devina ocupat. Dupa ce jocurile au devenit invechite si numai fraierii se mai tineau de asa prostii, s-a inventat internetul. Dupa ce s-a lansat primul site al P.R.O.T.E.Z.A. (Pensionarii Revoltati de Oamenii Tineri ca de Enervantul Zumzet al Albinelor), s-a lansat chat-ul. Chatu’ n-a stat degeaba si a nascut doi copii (din flori, tatal se cauta pana in ziua de azi), Mirc si Messenger. Primul a devenit, destul de rapid, baietasul popular al cartierului, smecherasul cunoscut de toti manelistii, prietenul cel mai bun al M.A.T.A. (Masturbatii Anonimi Turbati si Ahtiati dupa…). Messenger este fratele un pic mai cultivat al lui Mirc, putin retras la inceput, ce a inceput sa se invarta prin aceleasi cercuri ca si frac-su urmandu-i, se pare, traiectoria in viata. In ‘ast fel, Messenger si Mirc au ajuns sa fie unii dintre cei mai cunoscuti frati din lume (poate doar gemenele alea mici si stresante, de apareau in toate filmele copilariei mele, sa-i mai intreaca). Numarul fanilor lor crestea in fiecare zi. Multi dintre ei au si adoptat un “limbaj de recunoastere”. Pentru niste ignoranti, cuvinte (oare le putem numi asa?!) ca brb, asl, lol (asta-i nr.1 in topul meu), dnd si alte asemenea onomatopee pot reprezenta la fel de bine si mesaje de salvare de la jurnalisti martieni rapiti de fanaticii jupiterieni.

In Romania, dai peste tot felul de grupulete ce se compun din diversi indivizi si individe cu pasiuni commune: rolleri, skateri, rockeri etc Aia care ma scot din sarite pe mine sunt lolarii. Astia-s si cei mai camuflati, se ascund in fiecare dintre noi, stand la panda, asteptand ocazia perfecta sa iasa la atac, sa ne muste de beregăţi si ne bage in sange brburi, plsuri si loluri. Din aceasta increngatura se desprind mai multe clase.

Intai avem clasa Origynalus Lolus. Pe astia ii accept mai usor, e vorba de prieteni vechi ai messengerului care au fost la botezul lolului. La ei se accepta, e ca si cand nu i-ai da voie lui Becali sa manance branza (sau sa fie Razboinicul Pulimii).

Urmeaza Papagalus Chatus. Ei nu chatuiesc cu loluri si brburi decat cand sunt “de fata” si indivizi din clasa Origynalus Lolus. Ei vor doar sa se remarce in fata acestor din urma.

Mai intalnim si Nonchatus Lolus. Oameni tare ciudati…nu folosesc chatul cat folosesc limbajul specific “LOL! Ce de ppl!”, “LOOOOL, esti haios pupa-te-as pe portofel!”

Pe scurt, cam astia sunt reprezentantii de seama a miscarii pentru integrarea in lolait, reprezentanta din Romania.

Asaaaaa…adaugam pustii ASL pe lista cu motive de emigrare. Pana acum i-avem pe distinstii si pe babele RATB (ordinea este aleatorie). Sa vedem cat mai avem de numarat pana ne luam dintii-n spinare…aaa…asta…picioarele-n dinti…fir-ar, inima-n dinti si bagajele-n spinare si sa ne carabanim din aceasta gura nespalata de Rai.

10 Comments:

Post a Comment

<< Home